PREMTIMI/ Plani i arràtisjes së Gylsymit nuk shkon siç duhet

Dëshmia e Ojës në gjýq, ka qenë e tëra falë Narinit. Kjo e fundit, ka sakrìfikuar dashurinë për Kemalin, vetëm që të mos e ndante Masallin nga ai. Në këmbim të dëshmisë që Oja bëri, Narini duhet të dìvorcohet një sekondë e më parë nga Kemali, ndërkohë që Kemali nuk di asgjë për paktin e tyre. Pas rikthimit në shtëpi, Kemali e shikon Ojën si heròinën e ngjarjes si dhe shikon Narinin me lumturinë e propozimit që do i bëjë. Narini, në mundësinë e parë që gjen, i përgjèrohet Ojës për mèshirë, që të mos e mèrzisë Kemalin me divòrc.

Oja ngulmon se ajo vetëm sa po e shpëton vëllanë e saj nga martesa me një màshtruese, siç e pandeh Narinin, ndaj dhe nuk shfaq mëshìrë. Kemali, me kutinë në dorë, i afrohet Narinit për t’i propozuar por për shkak të Ojës, ajo e shmang vazhdimisht. Sakaq, në anën tjetër ndodhet familja e vëllait të Ojës dhe Kemalit, familja e Hikmetit. Vetë ky i fundit, ndodhet në dhomën e tij ku qëndron gjatë gjithë kohës dhe pranë i shkon Gylsymi. Duke u ndjerë më e sigurt se në asnjë vend tjetër, Gylsymi bën një video në prezencën e tij.

Ajo bën një video të gjatë, ku shpjegon nga e para se si Xhavidana e ka bërë pjesë të planeve të saj të errèta, se si është futur në atë mes me idenë se do merrte paratë dhe do largohej por nga sjellja e Rejhanit, ka përfunduar duke ndjerë dashuri për të, si të ishte motra e saj e vërtetë. Mes lòtësh, Gylsymi tregon se si e ka mbrojtur Rejhanin nga hèlmi që Xhavidana kishte marrë me porosi për të dhe se tani, për shkak të hèlmit që Xhavidana ka konsumuar vetë, është shèmtuar në fytyrë dhe po e kèrcènon Gylsymin.

Nga kèrcènimet e Xhavidanës, Gylsymi është frìkësuar aq shumë, saqë shikon si zgjidhje vetëm arràtisjen nga vendi. Së fundmi, ajo thekson se Rejhani do mbetet gjithmonë motra e saj, kërkon falje nga Hikmeti dhe del nga dhoma e tij. Vetëm pak çaste më vonë, ajo merr një telefonatë që nuk e priste aq shpejt. Personi që është ngarkuar me organizimin e arràtisjes së saj, e lajmëron se pasàporta e fàlsifikuar është gadi dhe çdo gjë tjetër është gadi për t’u arràtisur që atë mbrëmje. Ajo që Gylsymi nuk di, është se ai person është i paguar nga Talazi.