PREMTIMI/ Rejhani shikon provën që vërteton se motra e saj jeton

Rejhani vendos të dalë para Xhavidanës, me një vendosmëri dhe seriozitet të madh, teksa i kërkon asaj që të kërkojë falje nga Zejnebi, pasi e ka akùzuar padrèjtësisht. Xhavidanës nuk i intereson aspak Zejnebi, të cilës ia ka thýer zemrën, por kërkon të dijë se kush është fàjtori i vërtetë, gjë të cilën Rejhani nuk ia thotë, duke theksuar se nuk ka rëndësi. Me aq, Rejhani largohet dhe shkon pranë Emirit, të cilit i flet gjerë e gjatë se sa e rëndësishme është Zejnebi për të, veçanërisht për faktin që e ka humbur një motër.

Emiri dëgjon Rejhanin që teksa flet për Gylsymin, tregon edhe për byzylykët që u kanë blerë prindërit kur ishin shumë të vogla. Pikërisht atë byzylyk, Emiri e gjen në shtëpinë e Gylsymit kur shkon t’a kërkojë atë sërish. Fillimisht Emiri e fotografon atë byzylyk, që t’ia tregojë në shtëpi Rejhanit. Më pas ai ballafaqohet me të dhe ndërmjet atij byzylyku tenton t’a bindë që është motra e gruas së tij, por më kòt. Emiri nuk ia del. Që aty, ai rikthehet në shtëpi, ku përgjatë gjithë rrugës, mbledh guximin për t’i treguar Rejhanit si qëndron e vërteta.

Ai i thotë se ekziston një mundësi e madhe që Gylsymi të mos ketë vdèkur dhe në çast i tregon foton që i bëri byzylykut. Rejhani përlòtet e tëra dhe kërkon të dijë më tepër, ndaj Emiri ndan çdo gjë me të. Ndërkohë, në anën tjetër ndodhet shoqja saj e ngushtë, Narini, që po drekon familjarisht me Erhanin. Ky i fundit, shfrytëzon çdo moment për të hèdhur fjalë tek Rejhani, që t’a bindë atë se është shumë i dashuruar pas saj. Fjalët e nènkuptueshme të Erhanit, do ngjàllin shpresa tek Oja, që pàndeh se po flet për të.

Narini nuk e duron dot më tepër atë situatë, ndaj dhe largohet për në kuzhinë por Emiri sërish do i shkojë nga pas. Edhe aty, ai i flet për ndjenjat e tij, derisa i zè Kemali dhe Erhani jùstifikohet se po kërkonte një gotë ujë. Brenda fare pak çasteve, Narini e gjen veten duke i rënë pianos sepse Masalli ia kërkon me shumë ngulmim. Megjithatë, Narini i bie shumë shkurt sepse për shkak të Erhanit, ajo ndihet aq kèq, saqë frymëmarrja i ngushtohet dhe bie në tokë pa ndjenja, por Erhani e viziton dhe thotë me bindje se ishte vetëm një përkèqësim tènsioni.