PREMTIMI/ Suna i shpèton jetën Rejhanit dhe Emirit

Narini përgatit çaj për vete dhe Kemalin por sapo ulet pranë tij, në derë troket motër Shehrija. Ato dètyrohet të vazhdojnë me rolin si të martuar, për sa kohë që kùjdestaria Masallit është ende në pikëpyetje. Prandaj, Narini vendos të lexojë letrën që ka shkruar për Kemalin si baba, në detyrën shkollore që Masallit i është kërkuar. Vetë Narini, por edhe Kemali me Shehrijen përlòten nga të gjitha detajet që ajo ka spikatur si argument për të vërtetuar se Kemali është një baba i përsosur.

Atë moment emocional, do e ndëpresë një tjetër trokitje dere. Tani, pas derës qëndron avòkati i Kemalit, që me kokën ulur tregon se për fat të kèq, nuk kanë arritur dot të gjejnë asnjë provë që i vërteton punët e jashtëlígjshme që gjyshi i Masallit po bën, ndaj nuk e kanë aq të sigurtë kújdestarinë e së voglës. Rrjedhimisht, ato duhet të vazhdojnë rolin si të martuar, për hir të asaj kùjdestarie. Edhe pse kùjdestaria është vënë në pikëpyetje, Kemali i gëzohet shumë atij làjmi, ashti si dhe Narini.

Teksa përjeton gëzimin e tij që do jetojë pak më gjatë me Narinin, Kemali nuk di asgjë për nipin dhe mbesën e tij që ndodhen në rrèzik dhe të pámbrojtur. Sado që Emiri ngulmoi që Rejhani të qëndronte në shtëpi, ajo nuk u bind dot dhe shumë shpejt, sëbashku mbërrijnë në adresën që u ka shkruar Xhemreja. Kjo e fundit, u futet në dhomë, ndërkohë që Sunën e ka lënë të lídhur në një tjetër dhomë, në një kat më poshtë. Xhemreja nis të flasë, se si ardhja e Rejhanit ia mori Emirin, për të cilin ajo thotë se Rejhani nuk e meriton.

Duke iu betuar se gjithmonë ka pritur që edhe ai një ditë ta dashuronte, Xhemreja nxjerr një çàkmak nga xhepi dhe pa iu dridhur qerpiku, e hedh në tokën që është e mbuluar me bénzinë, teksa me gojën plot thotë se do vdèsin sëbashku. Por fati është në anën e Emirit dhe Rejhanit. Suna, që ndodhet një kat poshtë tyre, kupton se është e vetmja që mund t’i shpëtojë nga dhoma ku janë përfshirë nga flàkët dhe mbahen të kÿçur. Duke kujtuar fjalët inkurajuese të Rejhanit, ajo arrin të ecë zvàrrë, aq sa t’u hedhë poshtë derës çelësin e dhomës dhe ato shpëtojnë, përfshirë Xhemrenë që menjëherë u alivànos nga tými.