Sekrete familjare/ Engini zbulon sèkretin më të madh të babait të tij

Ilgazi kërkon me patjetër një sqarim nga Xhejlina, përse ajo po merret me çështjen që ai ka në dorë dhe pas shumë tentativash për t’iu fshèhur, Xhejlina tregon të vërtetën, se ka mbetur fare pa para. Ajo largohet e tùrpëruar që aty, për shkuar drejt e në zyrën ku po jeton. Nëna e saj, Gyli, fillimisht shkon pranë Laçini për t’a ofènduar me fjalët më të rènda e për t’a màllkuar për krìmìn që ka bërë djali i saj, më pas shkon tek Xhejlina, që të kërkojë falje për gjithë padrèjtësinë e madhe që i kanë bërë.

Gyli kërkon shumë falje dhe i përgjèrohet që të kthehet në shtëpi por tani është Xhejlina ajo që nuk pranon të rikthehet. Personi që Gyli dhe gjithë të tjerët besuan se ishte vràsèsi i Inxhit, Çinari, shkon të vizitojë Enginin në bùrg. Ky i fundit, i përgjigjet me qetësi dhe pa asnjë pikë pendese për vràsjèn që ka kryer, gjë që e bën Çinarin të çmèndet aq sa humbet torùan dhe në prezencë të të gjithëve i betohet Enginit se në momentin që do dalë nga bùrgu, ai do e vràsè. Engini kthehet, me po të njëjtën qetësi.

Babai i tij, Metini, në ato momente ndodhet në zyrën e Ilgazit, ku mëson në mënyrë shumë të paprìtur dhe shòkuese, se Ilgazi dhe Xhejlina janë të martuar. Përballë tij vjen rastësisht Nevina, ish e fejuara e Ilgazit që i shpjegon Metinit se si mendon që qëndron e vërteta e asaj martese. Sado që ajo martesë mund të jetë formale, Metini sërish zhgènjehet shumë. Paralèlisht, Ilgazi për të cilin ato po flasin, ndodhet përballë Parsit në një takim sqarues, ku ai kërkon të dijë se çfarë ka mes tij dhe Jektait që po e mbron duke mos deklaruar se ai i ka fshèhur provat e vràsjès së Inxhit nga ana e Enginit.

Parsi i tregon të vërtetën Ilgazit, se ai është i sëmùrë dhe që informacionet e tij të mos rregjistrohen në asnjë spìtal, ai ka kërkuar ndihmën e Jektait. Ilgazi ndihet i tùrpëruar për akùzën e pavend që i bëri, ndaj largohet, për t’u kthyer në shtëpi ku do përballet me shòkimin e dytë, me gjyshin e tij që është zhvendosur në të njëjtën shtëpi me to. Njëkohësisht me Ilgazin, Jektai pësòn një shòkim të madh, kur përballë i del tezja e Enginit me informacionin që Engini vetë ka zbuluar, se Jektai ka një diplomë false avòkati, gjë që askush nuk e ka ditur.