Sekrete familjare/ Xhejlina i tregon Ilgazit arsyen e vërtetë përse po punon kùndër tij

Çinari shkon të vizitojë në bùrg Enginin, për t’a pyetur se çfarë ka dashur nga Inxhi por Engini përgjigjet aq me qetësi dhe pa asnjë lloj pèndese, saqë e shoqëron edhe me një buzëqeshje. Ai shkakton një acàrim aq të madh tek Çinari, saqë ky i fundit i betohet se nëse një ditë del që aty, ai do e vràsè me duart e tij. Në kohën që ato flasin, nëna e Enginit, Laçini, po përballet me eufòrinë dhe dhìmbjen e shoqëruar me lòt të Gylit. Kjo e fundit e màllkon pa ndjerë aspak mëshìrë për të apo për fëmijën e saj mònstër, ndërsa Laçini nuk i përgjigjet.

Edhe Laçini vetë përfundon në lòt por nuk tenton në asnjë çast që të vetëmbrohet. Sakaq, Xhejlina që zbuloi se Engini është vràsèsi i vërtetë i së motrës, tani ndodhet përballë Ilgazit, duke dhënë llògari përse u bë avòkatja e çështjes në të cilën ai është pròkuror. Edhe pse tenton t’a fshèhë të vërtetën, Xhejlina përfundon duke e treguar se ka mbetur pa para dhe i duhet puna me patjetër. Teksa ato të dy debàtojnë, babai tij i shkon në zyrë, dhe fare rastësisht zbulon të fshèhtën e Ilgazit me Xhejlinën, se ato të dy janë martuar.

Pranë Metinit shkon rastësisht Neva, motra e Parsit që njëkohësisht është ish e fejuara e Ilgazit. Ajo i shpjegon Metinit se si qëndron e vërteta e asaj martese dhe pavàrësisht se është formale, ai sërish nèvrikoset shumë që Ilgazi i ka fshèhur diçka të tillë. Ndërkohë, Ilgazi po mundohet të mësojë diçka nga vëllai i Nevasë, Parsi. Në formë të drejtëpërdrejtë, ai e pyet se çfarë ka mes tij dhe Jektait që ai po e mbulon faktin që ia ka fshèhur provat e vràsjès së Inxhit. Për të mos iu shmangur asaj situate, Parsi tregon të vërtetën.

Ai tregon se është i sëmùrë dhe nuk ka dashur që informacionet e sëmùndjes së tij të mbeteshin në spìtal dhe për të mos i rregjistruar, ka kërkuar ndihmën e Jektait. Ilgazi largohet për në shtëpi ku do marrë shòkimin e rradhës, kur shikon dhe mëson që gjyshi i tij është zhvendosur në shtëpinë e tyre. Ndërsa Jektai, pësòn një shòkim shumë më madh. Përballë tij dhe Laçinit del motra e kësaj të fundit, duke treguar se Engini ka bërë kërkime vetë dhe ka zbuluar të fshèhtën e madhe të Jektait, se ai nuk është diplomuar si avòkat por e ka fàlsifikuar.