Sekrete familjare/Xhejlina e vendos Ilgazin mes dy zgjedhjeve

Ajlini dhe nëna saj dëgjojnë nga Xhejlini të vërtetën e madhe dhe të tmerrshme të vrasjes së Zaferit. Ndryshe nga nëna saj që nuk e lejon më Xhejlinin të ketë lidhje me Ilgazin, Ajlini e mbron atë dhe thotë se ai nuk ka asnjë faj në atë mes.

Parsi njëkohësisht po mundohet t’a rregullojë situatën sa më shumë që është e mundur. I vetmi person që merr kënaqësi nga ajo ngatërresë, është Jektai. Ky i fundit, përpiqet t’a nxisë Xhejlinën ende më shumë por ajo nuk i përgjigjet.

Ashtu si Jektasë, ajo nuk i përgjigjet asnjë njeriu, as Nevasë, e cila lë mënjanë çdo gjë dhe ofron ndihmën e saj të pakushtëzuar, duke ndjerë pafund keqardhje për Xhejlinën. Ditën e nesërme, do merret një vendim lidhur me vrasësin.

Çinari dhe Metini pranojnë fajet e tyre përballë gjykatësit dhe ky i fundit vendos që të gjykohen në gjendje të lirë. Në mbrëmje, Xhejlina dhe Ilgazi do takohen në shtëpinë që do bëhej e tyre dhe aty e lë mes dy zgjedhjeve; atë, ose familjen e tij.