Vajza në dritare/ Hajriu braktis fëmijët e tij

Bilura dhe Muzo vazhdojnë takimet e tyre për të dashurën e përbashkët, Nalanin. Përveç bisedës dhe shqetësimit për të, ato flasin edhe mbi vetë martesën dhe dashurinë, ku për këtë të fundit, Bilura ngulmon se nuk duhet të jetojnë pa dashuruar.

Ndërkohë, Nalani takohet me Hajriun pasi ky i fundit i ka ulëritur Tyrkanës për fjalët që tha në shtëpinë e Nalanit dhe pasi i ka bërë të qartë se nëse nuk do e ketë Nalanin në jetë, ai nuk do jetë as për të dhe as për fëmijët më.

Të njëjtat fjalë ai ia përcjell edhe Nalanit, nga e cila pret me patjetër mirëkuptim, por Nalani nuk e mban përgjegjegjësinë që ai tenton t’i japë, si dhe largohet që aty duke i kërkuar të mos i dalë më kurrë përpara, nëse ke sado pak turp.

Hajriu i frustruar kthehet në shtëpi, bën gadi një çantë dore pavarërisht lotëve të fëmijëve dhe përgjërimeve të Tyrkanës si dhe u thotë se nuk do ia shohin më sytë. E tmerruar se si mund t’i rrisë fëmijët pa Hajriun, Tyrkana telefonon Nalanin për ndihmë.