Vajza në dritare/ Muzo vendos të mos i tregojë Nalanit të vërtetën e Hajriut

Selena dhe Leventi nuk arrijnë t’i shpëtojnë vigjilencës së Gylxhihanit , e cila mëson çfarë i ka ndodhur Sedatit. Atë bisedë mes tyre e dëgjon edhe Rafeti, por nuk reagon fare.

Rafeti i drejtohet spitalit dhe mbërrin para Gylxhihanit dhe Selenës, ku të gjithë mërziten dhe mbesin pa fjalë kur Sedati flet si mos më keq për veten e tij, sikur nuk ka asnjë vlerë si person.

Paralalelisht, vëllai i tij Muzo po takohet me Bilurën, me kërkesën e kësaj të fundit. Ajo i tregon dyshimet për Hajriun dhe gruan e panjohur për të, mbrëmjen e kaluar. Për shokimin e saj, Muzo pranon se Hajriu është i martuar.

Ai, Bilura dhe Hafizeja bien dakord që t’a lënë Hajriun të fundoset, duke mos i treguar Nalanit të vërtetën, derisa ajo t’a zbulojë vetë. Bilura premton por mllefi për Hajriun i shfaqet në fytyrë kur e gjen atë në shtëpinë e Nalanit.