AMANETI/Aisheja afrohet më shumë se kurrë me Akasjën

Aishe mposht çdo ndjenjë të rëndë brenda vetes, për të uruar Feritin dhe Akasjan me një dhuratë për martesën e tyre. Feriti çuditet nga ai veprim, ndërsa Aisheja çuditet ende më shumë, kur dëgjon fshehurazi një bisedë të tij me Vollkanin.

Nga ajo bisedë që përgjon, Aishe mëson se Feriti është martuar me Akasjën sepse ajo është e sëmurë dhe po vdes. Nga njëra anë, Aishe qan për paragjykimin që i ka bërë Feritit, nga ana tjetër për sëmundjen e Akasjës.

Teksa Aishe ndërron totalisht sjellje dhe afron Akasjën pranë vetes, Feriti i shikon i çuditur. Megjithatë i lë me njëra tjetrën dhe për vete, shkon pranë Vollkanit, për t’i treguar se nëna tij ka vdekur nga e njëjta sëmundje.

Sakaq, Jamani shkon pranë Nanës, të cilën e shikon duke e hequr me forcë varësen që i dhuroi Nedimi. Ai e ndihmon, si dhe i premton se do e shpëtojë ai nga situata ku ndodhet.