PREMTIMI/Songyli torturon Melikenë për mendimin që ajo dha

Songyli përpiqet t’a kthejë Hikmetin kundër martesës së Emirit me Feridenë por nuk ia del dot. Gjatë asaj kohe, Emiri i shpjegon Kemalit se martesën po e bën vetëm për hir të djalit të tij, Jigitit.

Edhe vetë Ferideja e di që propozimi i Emirit ka ardhur vetëm për hir të Jigitit, ndaj dhe refuzon që të bëjnë një dasëm të vërtetë. Refuzimi saj, vetëm sa e bind më shumë Emirin që nëna tij Xhavidana e ka mësuar mirë Feridenë si të sillet.

Çdo veprim i saj, Emirin e bën të dyshojë, ndërkohë që Melikeja nuk dyshon aspak tek Ferideja. Madje ajo i shkon pranë Hikmetit vetëm për t’i folur për atë martesë, gjë që Songylin e acaron pafund.

Sapo gjen mundësinë, ajo e torturon fizikisht Melikenë, duke i theksuar se nuk i takon aspak asaj që t’i japë mend Hikmetit. Përtej çdo torture të Songylit, Melike vijon të jetë e heshtur.