PREMTIMI/Songyli humbet toruan para Melikesë

Emiri shokon xhaxhain e tij duke i treguar për martesën me Feridenë, po aq sa xhaxhai tij e shokon duke i treguar për martesën me Narinin. Që të dy, thonë me bindje se martesat janë për hir të dikujt tjetër.

Emiri thotë se po e bën për hir të djalit të tij, Jigitit, ndërsa Kemali thotë se po e bën për hir të Narinit, pasi ajo do t’a shohë sa më të lumtur motrën, në ditët e saj të fundit.

Ndërkohë në shtëpi, Songyli përpiqet t’a nxisë Hikmetin kundër martesës së Emirit me Feridenë. Ndryshe prej saj, Melikeja shpreh gjithë miratimin dhe pëlqimin për atë martesë.

Veprimi i Melikesë, bën që Songyli të humbasë aq shumë toruan, saqë i hedh ujë në fytyrë dhe i thekson se do e pësojë ende më keq nëse sërish guxon t’i japë mend Hikmetit.