AMANETI/Feriti tregon përse u martua me Akasjën

Jamani e ndihmon Nanën që të heqë nga qafa varësen që i dhuroi Nedimi dhe teksa e bën këtë, i premton se do e shpëtojë nga situata ku ndodhet. Në heshtje por mes lotësh, Nana vetëm e vështron atë.

Sakaq, në anën tjetër ndodhet Aishe, e cila fshin lotët për t’i dhënë Akasjës dhe Feritit dhuratën e tyre të martesës. Por vetëm pak çaste më vonë, ajo do shpërthejë sërish në lot, sepse mëson arsyen e martesës së Feritit me Akasjën.

Rastësisht, nga një bisedë mes Feritit dhe Vollkanit, Aishe mëson çdo gjë. Duke marrë shkas nga sëmundja e Akasjës si dhe zemërgjerësia e Feritit, Aisheja ndryshon qëndrim kundrejt tyre, veçanërisht Akasjës.

Gjatë kohës që ato qëndrojnë sëbashku, Feriti i shpjegon Vollkanit se është shumë i ndjeshëm pas njerëzve të tillë të sëmurë, për shkak se edhe nëna tij ka vdekur nga një sëmundje e tillë, si ajo e Akasjës.