AMANETI/ Jamani rrezìkon jetën për të shpëtuar Nanën

Nana vendos të mos e humbasë mundësinë e telefonit dhe pasi Idrisi nuk i përgjigjet, ajo telefonon Jamanin. Ky i fundit pyet për vendin ku ndodhet por Nana nuk di si t’a përshkruajë. Ajo tenton t’ia tregojë duke hapur kamerën me të por teksa në kamera përpiqet t’ia tregojë vendin, një prej rrèmbyèsëve i shkon pranë me àrmè në kokë. Ármiku i Jamanit që e organizoi atë rréng, e telefonon Jamanin për t’i vënë disa kushte për lírimin e Nanës dhe Jamani i pranon ato kushte pa hezituar fare.

Edhe pse e pranon, Jamani është i bindur që çështjen do e zgjidhë me àrmè, si përherë. Ai i drejtohet vendit ku është lënë takimi, ku ármíku tij sëbashku me Idrisin kanë krijuar një kúrth të madh që siguron vdèkjen e Jamanit në fund por Jamani tregohet vigjilent dhe nuk bie në atë kúrth. Të shténat e njëpasnjëshme të àrmève që dëgjohen lehtësisht nga të gjithë, i bëjnë të mendojnë se Jamani ra në rrèngun e tyre dhe vdìq. Edhe Nana i dëgjon atë të shténa, që e mérzisin së tepërmi, duke menduar se Jamani húmbi jetën për t’a shpëtuar atë.

Ajo e mban veten fàjtore, si personi për fàj të së cilës Jusufi do humbasë edhe personin e fundit që i ka mbetur në jetë. Ato mendime, ia shùan ardhja e vetë Jamanit, që futet në dhomën ku ajo po mbahet péng dhe e shpëton. Përveçse dërgon Nanën shëndoshë e mirë në shtëpi, Jamani zè edhe ármíkun e tij të ri, me të cilin flet me një gjuhë të áshpër dhe e bind se ai nuk i ka bástisur asgjë dhe se të gjitha kanë qenë veçse shpífje. Ndërsa në anën tjetër ndodhet vëllai i Jamanit, për të cilin Jamani ende nuk është në dijeni.

Ai është Aliu, dashuria e të cilit për Dujgunë, nuk është zbehur asnjë ditë, pavàrësisht se çfarë ka ndodhur. Në një rrëfim me dorë në zemër para Vollkanit, Aliu thotë se nuk ndjen dot fare për Jamurin dhe është i sigurtë që asnjëherë nuk do mundet të ndjejë. Jamuri e dëgjon dhe e píkëlluar kthehet në zyrën e saj, duke qàrë me dènesë. Paralèlisht, për të po flet Dujgu me Káranë. Kjo e fundit, dëgjon Dujgunë që tregon për shtatzèninë e Jamurit por përveçse shókohet, Káraja nuk e beson dot diçka të tillë.