AMANETI/ Nana i frìkësohet vdèkjes së Jamanit

Aliu ndodhet në punë, me Vollkanin pranë vetes, i cili po bën maksimumin për t’a afruar Aliun me Dujgunë si më parë. Ai e ka tentuar këtë që nga fillimi i ndarjes së tyre dhe veçanërisht pasi Dujgu i ka treguar arsyen e vërtetë përse është larguar nga dasma duke e bráktisur paprítur. Kësaj rradhe, Vollkani do dëgjojë Aliun për herë të parë duke e pranuar që për Jamurin nuk ka ndjerë kurrë, se ka qëndruar me të me shpresën se do mund të ecte ajo lidhje por është bindur tanimë se nuk do ecë asnjëherë.

Gjithë këtë bisedë, e dëgjon edhe Jamuri, e cila vrapon për në zyrën e saj duke qàrë. Paralèlisht, Dujgu dhe Kàraja po flasin për Jamurin. Dujgu nuk shpreson më kurrë për një të ardhme me Aliun sepse beson në shtatzèninë e Jamurit por kur këtë e ndan me Kàranë, kjo e fundit nuk e beson aspak. Sakaq, në anën tjetër ndodhet Nana, ende e mbajtur pèng. Ajo arrin të telefonojë Jamanin por nuk arrin dot t’i tregojë se ku ndodhet. Pa e vazhduar më gjatë bisedën, rrèmbyèsi i shkon pranë Nanës me armë në dorë dhe telefonata mbyllet.

Shumë shpejt, Jamani merr një tjetër telefonatë. Kësaj rradhe është organizatori i rrèmbìmit të Nanës. Ai, ármíku i sajùar i Jamanit për fàj të Idrisit, i vë kushte Jamanit për shpëtimin e Nanës dhe pa i menduar aspak më gjatë, Jamani i pranon. Megjithatë, ai bën planin e saktë që atë çështje t’a zgjidhë në mënyrën e tij dhe për këtë merr àrmèn e gjithmonshme. Pranë àrmìkut të Jamanit, ndodhet edhe Idrisi. Ato të dy i kanë ngritur një kúrth Jamanit, që ai të mos ketë nga t’i shpëtojë plúmbave.

Asnjëri prej tyre nuk e mendon opsionin që Jamani t’a ketë zbuluar atë kúrth dhe t’i ketë dalë sipër, por Jamani e bën. Breshëria e plúmbave që dëgjohet, do tríshtojë vetëm Nanën, e cila mérzitet së tepërmi. Ajo e mban veten fàjtore duke menduar që Jamani vdìq duke e shpëtuar atë dhe Jusufi mbeti i vetëm. Lótët e saj i fshín ardhja e Jamanit që e merr Nanën dhe e shpëton që aty. Ai e rikthen në shtëpi, shëndoshë e mirë, ndërsa për vete vazhdon me planin e mirëorganizuar të tij dhe arrin t’a zèrë ármíkun që Idrisi i krijoi. Edhe pse Jamani e sqaron se ai nuk i ka bërë asnjë prej kríméve për të cilat akùzohet, ai nuk e mëson dot që Idrisi qëndron pas atij plani.