AMANETI/Jamani zbulon ëndrrën e Nanës

Jamani i flet hallës së tij mbi Nanën, për t’i sqaruar asaj keqkuptimet që ka për të dhe Nana gjithashtu e dëgjon përtej derës, duke u lumturuar pafund. Pas largimit të hallës nga zyra, Nana futet brenda për të kërkuar mendim për investim.

Ato nuk arrijnë të zgjedhin asgjë se çfarë do bëjnë me paratë e trashëguara por instiktivisht, Nana shpreh dëshirën për të shëtitur botën, me të dhe Jusufin. Halla i dëgjon dhe nga irritimi, i sugjeron Nanës të mendojë çfarë do bëjë kur të rritet Jusufi.

Duke i theksuar se s’mund të punojë gjithmonë si dado, ajo i përmend largimin që aty, gjë që Nanën e mërzit, por shumë shpejt do e gëzojë Jamani, i cili e ka studiuar natyrën e saj dhe ka kuptuar se fëmijët e lumturojnë më shumë se askush.

Duke marrë shkas nga ajo gjë, Nana vendos të hapë një jetimore private. Gjatë asaj kohe, Kazimi mëson nga përgjuesi në zyrën e Jamanit, se Nana ka përfituar pasurinë e Azizit, ndaj betohet të mos e lërë t’a përdorë atë pasuri.