AMANETI/Nana vendos çfarë do bëjë me paratë

Idrisi arrin të sistemojë një përgjues në zyrën e Jamanit, në një vend ku nuk e sheh asnjë njeri. Ndërmjet atij përgjuesi, ai arrin të mësojë se pasuria e Azizit i ka kaluar Nanës. Ai çmëndet, dhe betohet se nuk do e lërë t’a gëzojë pasurinë.

Sakaq, në ato momente Nana po dëgjon Jamanin tek i tregon hallës së tij se ajo, Nana, është shumë e veçantë. Çaste pasi halla largohet nga zyra, Nana futet brenda për të kërkuar ndihmën e Jamanit për investimin që do bëjë.

Ajo shqetësohet që nuk di se çfarë të bëjë me paratë, por halla e Jamanit, pak më vonë, i sugjeron të mendojë çfarë do bëjë pasi Jusufi të rritet e të mos ketë nevojë për dado. Për këtë, ajo madje i sugjeron rikthimin në vendlindje.

Nana mërzitet nga ai sygjerim, derisa pranë i shkon Jamani, i cili e ka studiuar atë dhe është bindur se atë e bëjnë të lumtur fëmijët, më shumë se çdo gjë dhe çdo kush tjetër, ndaj ajo vendos të hapë një jetimore në emër të Azizit.