AMANETI/ Nana shpëton Jamanin nga Kazimi

Jamani, Nana dhe Jusufi vijojnë të jenë në fermë, ku pàndehin të jenë vetëm ato dhe punonjësit, por Nana vëren nga larg Kazimin, krahun e djathtë të Idrisit. Pa e vënë re Jamani, ajo shkon pranë tij, e zë në një qoshe dhe ia heq nga dora àrmèn me të cilën ai donte të vrìstè Jamanin. Kazimi betohet se ka urdhër të prèrë nga Idrisi, prandaj Nana e telefonon vetë Idrisin. Ajo i rikujton se për sa kohë që ajo është në jetë, nuk do ketë vràsjè për t’u hàkmarrë për Azizin. Pasi mbyll telefonatë, ajo e dèbon Kazimin që aty.

Nana rikthehet pranë Jamanit dhe Jusufit, pranë të cilëve ndodhet edhe një prej punonjësve, Orhani. Ky i fundit, shikon Nanën dhe tregon që e mban mend atë që ka qenë në fermë edhe para pak vitesh. Orhani gjithashtu mban mend që ajo ka qenë e shoqëruar nga vëllai saj por për fat, nuk ia kujton emrin Azizit. Nana pànikoset e tëra dhe për të hequr strèsin, merr kalin e Jamanit për të bërë gjiro. Në një moment, ajo kupton se nuk po e komandon mjaftueshëm kalin dhe kështu futen në pyll, ku ajo nuk donte të futej.

Nana zbret nga kali por ai i largohet fare, duke e lënë në pyll, me rrugën të humbur dhe me kalin të humbur. Sapo nis të kërkojë fillimisht kalin, asaj i del përpara Jamani, mbi kalë. Në anën tjetër ndodhet vëllai i pazbuluar i Jamanit, Aliu. Ai dhe Dujgu mësojnë nga Jasemini se Semraja nuk ndodhet në shtëpi por është larguar, ia ka mbàthur. Askush nuk e di se pas asaj skeme qëndron Jamuri por megjithatë e telefonojnë për t’a pyetur nëse e ka parë gjëkundi. Jamuri gènjen dhe thotë se është larguar prej kohësh, pa e parë.

Ndërkohë Semraja, nèn trònditjen që Jamuri i ka shkaktuar, shkon në parkun e parë që gjen pranë shtëpisë. Një hàjdut që gjendet aty rastësisht, vëren të gjitha bizhuteritë e arta që Semraja mban veshur atë ditë. Ai tenton t’a marrë veçmas që t’ia vjèdhë por Semraja ulèret dhe dëgjohet tek një grup femrash që po bënin vrapin e mëngjesit. Ato e ndihmojnë dhe kështu Semraja shpëton e kthehet në shtëpi shëndoshë e mirë, por duke refuzuar të flasë apo të tregojë se çfarë ia shkaktoi trònditjen.