Çapkëni i pasur/Feriti puth pa dëshirë Sejranin

E gjithë familja mrekullohet kur Hali Aga komplimenton dhe përgëzon Feritin për talentin e tij në skicim. Por ai nuk mjaftohet me aq dhe që nga ajo ditë, e dërgon Feritin për të punuar pranë mjeshtër Nexhipit, shokut të Halis Agës.

Nexhipi sigurohet që t’a sjellë në rrugën e duhur duke ia filluar punën që nga mbledhja mbeturinave dhe fshirja tokës. Teksa ai lodhet, vëllai tij Fuati dhe Asumana marrin lajmin e rëndë se nuk do munden të kenë fëmijë.

Lajmi i mërzit të gjithë, por më së shumti Halis Agën që kërkon me patjetër pasardhës. Mërzia atë mbrëmje vetëm sa do shtohet. Sejrani merr një mesazh nga Jusufi, ku ai i ka shkruar gjithçka që po flitet për Sunën në Antep.

Sejrani ngacmohet nga Feriti që mendon se ajo po jeton jetën më të mirë të mundshme ndaj i tregon atij mes lotësh për gjithë dhunën që familja saj merr nga Kazimi. Feriti e puth instiktivisht dhe ajo e dëbon nga dhoma. Ai del në oborr, ku e shikon Sulltana, e cila nuk ngurron t’ia kujtojë se është e dashuruar pas tij.