VAJZA NË DRITARE/Nalani bëhet robëreshë e Hajriut

2 vite kalojnë nga vdekja e Gylxhihanës dhe gjatë atyre dy viteve, ndryshojnë shumë gjëra. Hajriu rimëkëmbet ekonomikisht, duke u bërë ortak i një restoranti por kundrejt Nalanit, ai bëhet shumë i ashpër, fanatik dhe kontrollues.

Nalani nuk qëndron dot as për darkimin e dy dasmave që u bënë dhe për pjesëmarrjen edhe në shtëpi, jep një shpjegim të gjerë para Hajriut, me të cilin e fotografojnë gazetarët teksa ajo futet në makinë dhe ato foto ia dërgojnë Sedatit.

Sedati ndërkohë, është bërë një njeri tërësisht tjetër, i dhënë pas punës, i drejtë dhe mëse i devotshëm në familje, por me mendjen e zemrën ende tek Nalani. Kjo e fundit, jeton në një torturë dhe Bilura e vëren por Nalani nuk ia pranon.

Ajo nuk lejohet as të punojë dhe as të dalë nga shtëpia, qoftë edhe për të bërë pazarin. Për çdo gjë, atë e shoqëron Hajriu ose e ndihmon Tyrkana, e cila falë Nalanit ka mësuar shkrim e lexim dhe tani konkuron me talentin e saj në kuzhinë.