Flakët e fatit/ Iskenderi rrëfen krìmìn që ka kryer

Xhemreja feston me Ozanin, Omerin dhe Ryjanë, gjithë arritjen e sàkrificave të tyre që më në fund mundësuan arrèstimin e Çelebiut, me prova të mëdha ndër duar. Por, Xhemreja është larg Gyneshit dhe nuk qëndron dot pa të, ndaj dhe kërkon që të largohet menjëherë për tek ajo, që t’a marrë nga ajo shtëpi. Paralèlisht, për në atë shtëpi është drejtuar edhe Hylja, pasi Iskenderi nuk i përgjigjet dhe pòlìcët i thonë se askush nuk e nxjerr dot Çelebiun që aty, së paku për pak ditë.

Në shtëpi, Hylja dhe Xhemreja do ballafaqohen për Gyneshin. Lígjërisht, Xhemreja nuk ka të drejtë t’a marrë Gyneshin pasi ajo është nèn kùjdestarinë e Çelebiut dhe nuk e nxjerr dot nga shtëpia tij. E dètyruar, Xhemreja qëndron për vete në atë shtëpi, sado të véshtirë që e ka. Sakaq, Iskenderi ndodhet ende me Çiçekun. Ajo, mëse e fríkësuar, i tregon se Atlasi mund t’i ketë parë e mund t’i ketë kuptuar të gjitha, prandaj duhet të gjejnë një formë për t’a mbajtur atë të heshtur mbi atë natë.

Iskenderi gjen formën e duhur që t’a qetësojë e të mos pánikoset për Atlasin, ndërsa për veten e tij dhe sákrificën e madhe që bëri, thotë se ia kishte për bòrxh Çiçekut, pas gjithçkaje që ai ka shkaktuar me rénien e saj në zjàrr. Që aty, Iskenderi i përlòtur dhe i rénduar emocionalisht, zgjedh që të shkojë pranë Arzusë, para të vetmit person që nuk i fshèh asgjë. Pa dorashka, Iskenderi rrëfen se atë natë, ai është bërë vràsès. Rrëfimi tij e tròndit pa masë Arzunë por dashuria e tij për të, është si gjithmonë, pa kushte.

Sakaq, në shtëpinë e Çiçekut ku ajo përgatitet menjëherë për të pastruar, do vijë Ryja,  për të qëndruar pranë saj. Çiçeku dètyrohet t’a lërë pastrimin e dèpos, derisa Ryja bie në gjumë të thellë por edhe pasi pastron, atë nuk e zë dot gjumi nga ánkthi dhe pániku. E paprítura do ndodhë mëngjesin e të nesërmes, kur Atlasi të shkojë në dhomën e Çiçekut për të thënë plot fríkë se babai tij nuk ka dalë nga dépoja. Atlasi tmérrohet kur shikon se personi i mbuluar me çarçafë nuk është Çiçeku por Ryjaja, ndërsa kjo e fundit surprizohet që ai flet.

Flakët e fatit/ Atlasi lë gojëhapur Ryjanë me atë që thotë

Çiçeku e tmèrruar, e përqafon shumë fort Iskenderin dhe i tregon fríkën që ka, se mos Atlasi do flasë ndonjëherë, pasi ai i ka parë. Iskenderi arrin t’a qetësojë përsa i përket Atlasit, ndërsa për veten e tij, thotë se e meriton të vùajë për çfarë i ka shkaktuar asaj me rënìen e zjàrrit. Iskenderi largohet që aty, i përlòtur dhe këmbët e shpien në shtëpinë e Arzusë, para së cilës ai flet pa dorashka. Në mënyrë të drejtëpërdrejtë dhe shókuese, ai i tregon se atë natë, është bërë vràsès për herë të parë. Làjmi e tròndit Arzunë, e cila e dëgjon deri në fund dhe i jep vetes të drejtë, se Çiçeku do sjellë fúndin e tij.

Ndërkohë, familja e Iskenderit, që tanimë përbëhet vetëm nga nëna e tij Hylja, ndodhet në kómisariat duke pritur ndonjë përgjigje për Çelebiun, por të gjithë pólícët janë të një fjale, se ajo nuk ka përse qëndron ende aty, pasi Çelebiu së paku për disa ditë do mbahet me dètyrim. Hylja i drejtohet shtëpisë, në të njëjtën kohë me Xhemrenë, e cila dëshiron të marrë vajzën e saj që aty. Ballafaqìmi mes tyre do jetë mjaftueshëm i ashpèr, sa Xhemreja të mos largohet dot me Gyneshin por madje të qëndrojë vetë në atë shtëpi.

Personi me të cilin Xhemreja ka ndarë shtëpinë që prej largimit nga Çelebiu, Ryjaja, vendos të shkojë pranë Çiçekut. Ajo i troket në derë, në momentin që Çiçeku shkon të pastrojë dépon. Çiçeku détyrohet t’a lërë pastrimin, deri kur Ryja bie në gjumë të thellë. Në atë moment, Çiçeku shkon të pastrojë dhe ndonëse e kryen pastrimin, sërish nuk e zë gjumi. Ajo e zbardh në ballkon, ku qëndron për gjatë gjithë natës, nga tmèrri i ngjarjes që ndodhi. Ndërkohë Ryja, është mbështjellur kokë e këmbë në shtrat.

Atlasi i pánikosur shkon në shtrat duke menduar se aty ndodhet Çiçeku dhe thotë plot fríkë se babai tij nuk ka dalë më prej dépos. Në çast, Ryja zbulon kokën nga çarçafi, e surprizuar që Atlasi po flet, ndërsa Atlasi mbulon gojën me dorë, nga fríka e asaj që sapo tha. Paralèlisht, Iskenderin e zgjon Arzuja nga gjumi, pasi ajo sapo ka shikuar në làjme se Çelebiu është arrèstuar. Si të mos mjaftonte shókimi që të dy përjetojnë nga ato làjme, Hylja gjithashtu u troket në shtëpi, ndërkohë që me largimin e Hyljës nga shtëpia saj, është larguar edhe Xhemreja me Gyneshin.

PREMTIMI/ Rejhani shikon provën që vërteton se motra e saj jeton

Rejhani vendos të dalë para Xhavidanës, me një vendosmëri dhe seriozitet të madh, teksa i kërkon asaj që të kërkojë falje nga Zejnebi, pasi e ka akùzuar padrèjtësisht. Xhavidanës nuk i intereson aspak Zejnebi, të cilës ia ka thýer zemrën, por kërkon të dijë se kush është fàjtori i vërtetë, gjë të cilën Rejhani nuk ia thotë, duke theksuar se nuk ka rëndësi. Me aq, Rejhani largohet dhe shkon pranë Emirit, të cilit i flet gjerë e gjatë se sa e rëndësishme është Zejnebi për të, veçanërisht për faktin që e ka humbur një motër.

Emiri dëgjon Rejhanin që teksa flet për Gylsymin, tregon edhe për byzylykët që u kanë blerë prindërit kur ishin shumë të vogla. Pikërisht atë byzylyk, Emiri e gjen në shtëpinë e Gylsymit kur shkon t’a kërkojë atë sërish. Fillimisht Emiri e fotografon atë byzylyk, që t’ia tregojë në shtëpi Rejhanit. Më pas ai ballafaqohet me të dhe ndërmjet atij byzylyku tenton t’a bindë që është motra e gruas së tij, por më kòt. Emiri nuk ia del. Që aty, ai rikthehet në shtëpi, ku përgjatë gjithë rrugës, mbledh guximin për t’i treguar Rejhanit si qëndron e vërteta.

Ai i thotë se ekziston një mundësi e madhe që Gylsymi të mos ketë vdèkur dhe në çast i tregon foton që i bëri byzylykut. Rejhani përlòtet e tëra dhe kërkon të dijë më tepër, ndaj Emiri ndan çdo gjë me të. Ndërkohë, në anën tjetër ndodhet shoqja saj e ngushtë, Narini, që po drekon familjarisht me Erhanin. Ky i fundit, shfrytëzon çdo moment për të hèdhur fjalë tek Rejhani, që t’a bindë atë se është shumë i dashuruar pas saj. Fjalët e nènkuptueshme të Erhanit, do ngjàllin shpresa tek Oja, që pàndeh se po flet për të.

Narini nuk e duron dot më tepër atë situatë, ndaj dhe largohet për në kuzhinë por Emiri sërish do i shkojë nga pas. Edhe aty, ai i flet për ndjenjat e tij, derisa i zè Kemali dhe Erhani jùstifikohet se po kërkonte një gotë ujë. Brenda fare pak çasteve, Narini e gjen veten duke i rënë pianos sepse Masalli ia kërkon me shumë ngulmim. Megjithatë, Narini i bie shumë shkurt sepse për shkak të Erhanit, ajo ndihet aq kèq, saqë frymëmarrja i ngushtohet dhe bie në tokë pa ndjenja, por Erhani e viziton dhe thotë me bindje se ishte vetëm një përkèqësim tènsioni.

PREMTIMI/ Emiri rrëfen para Rejhanit të vërtetën e madhe

Erhani ndodhet në shtëpinë e Kemalit ku është ftuar për drekim dhe sapo gjen mundësinë, i vìhet nga pas Narinit në kuzhinë. Ai kërkon të shfrytëzojë çdo moment për t’a bindur Narinin që është i dashuruar pas saj dhe nuk do heqë dorë kurrsesi. Teksa ndodhen të vetëm në kuzhinë, Kemali u shkon pranë. Për të jùstifikuar atë situatë, Erhani thotë se u ngrit nga tavolina për të marrë një gotë ujë dhe Kemali e beson. Vìktìma më e madhe në atë mes, është Oja. Çdo fjalë që Erhani thotë mbi dashurinë, ajo e përvetëson.

Erhani tenton në çdo moment me Narinin ndërsa Oja pàndeh se ato fjalë i ka për të. Masalli, që gjithashtu ndodhet pranë tyre, kërkon nga Narini që ajo t’i bjerë pianos siç ka bërë edhe më parë. Me insistimin e të gjithëve, Narini u dhuron melodi të këndshme nga notat e pianos, por shkurtimisht, sepse nga sìkleti, largohet. Narini pretendon që Erhani të largohet sa më shpejt, por ai është i vendosur të qëndrojë. I gjithë panìku nga bisedat që bën Erhani dhe e gjithë kèqardhje për shpresat që krijon Oja, përkthen në një tènsion për Narinin.

Ajo alivànoset para të gjithëve dhe rrjedhimisht, për të kujdeset Erhani, si mjèk që është. Në anën tjetër ndodhet shoqja e ngushtë e Narinit, Rejhani. Ajo del para Xhavidanës, me unazën e saj në dorë, të cilën ia dòrëzon, teksa i shpjegon se i ka rènë në qafë Zejnebit me akùzat që i ka bërë. Xhavidana shòkohet e tëra dhe kërkon të dijë kush ka qenë fàjtorja e vërtetë, por Rejhani nuk i tregon. Ajo ngulmon se çështja e vetme me rëndësi në atë mes, është që të kërkojë falje nga Zejnebi, sepse ia ka thýer zemrën asaj.

Gjatë kohës që ato flasin, Emiri del nga shtëpia me nxitim, që të gjejë Gylsymin, me shpresën se kësaj rradhe do e bindë që të dalë para Rejhanit e të takohet me të. Teksa po pret ardhjen e Gylsymit, Emiri gjen në sirtar një bylyzyk dore me emrin e saj të shkruar. Me të në dorë, ai pret Gylsymin, për t’i thënë se ai byzylyk është prova më e fortë që ajo është motra e Rejhanit. Gylsymi sërish nuk pranon dhe e dèbon që aty, por Emiri e ka fotografuar atë bylyzyk dhe me mùndim të madh, mbledh veten dhe i tregon Rejhanit se motra saj mund të jetë gjàllë.

AMANETI/ Dujgu merr një lajm shumë të mirë

Jamani shpëton Nanën nga përlèshja që ajo po bën me një të panjohur në mes të rrugës dhe duke i drejtuar dorën, kthehen në shtëpi. Jusufi pranon të hapë derën e dhomës vetëm kur dëgjon zërin e Nanës, e cila mrekullohet që ai po flet, por njëkohësisht vëren se ai është ende i zemërùar me Jamanin. Ky i fundit nuk duron dot që Jusufi të mendojë se xhaxhai i tij nuk e do më, ndaj përpiqet t’i flasë, por Nana vendos dorën para Jamanit, i kërkon t’i lërë të vetëm dhe të bëjë pak durim. Menjëherë pas largimit të tij, ajo i flet Jusufit më së miri për Jamanin.

Fillimisht ajo qetëson Jusufin, më pas i shkon në zyrë Jamanit, për t’i kërkuar me vendosmëri të madhe që të heqë ndàlimin e përmendjes së Seherit, pasi Jusufi ka nevojë të flitet për të dhe të mos ia harrojë fytyrën. Mënyra se si Nana i flet, bën që Jamani të thotë se ka njohur dikur edhe një psìkolog që fliste në mënyrë të tillë. Nana largohet e përlòtur që aty dhe sërish shkon pranë Jusufit që t’i flasë për dashurinë e Seherit, se si ajo do gëzohej shumë nëse ai do ushqehej siç duhet. Teksa ajo i flet Jusufit për Seherin, Jamani shkon t’i vizitojë vàrrin.

Kur ai kthehet në shtëpi, Jusufin e shikon në tavolinë, duke pranuar të hajë. Jamani për vete nuk ha dot, pasi Adaleti kujton pa dashur Seherin dhe ai largohet për në zyrë, ku telefonon Nedimin për të konfirmuar një udhëtim pune. Nana i shkon nga pas dhe e quan egoist që po largohet duke e lënë Jusufin në një dhìmbje të tillë. Fjalët e saj ndikojnë mjaftueshëm tek Jamani, aq sa ai të shkojë në dhomën e Jusufit, të flasin për Seherin dhe me lòtin që i rrjedh rrëke, Jamani të pranojë se ajo i mungon shumë.

Nana e shfrytëzon edhe atë moment për t’u futur në zyrën e Jamanit, ku gjen një letër deklarate, në të cilën shkruhet se Azizi është vràsèsi i Seherit. Sakaq, në anën tjetër ndodhet Aliu, i cili mëson se Dujgu ka bërë kërkesë për t’u zhvendosur në një zyrë tjetër. Më pas në zyrë i vijnë lule nga Jasemini por Aliu i kèqkupton dhe atij kèqkuptimi i shtohet një telefonatë, ku ajo i thotë Jaseminit se e do shumë. Si të mos mjaftonte, atë natë Aliu do shikojë Dujgunë duke përqafuar një person, që në fakt është dòktori që po i jep làjmin se sëmùndja saj ka kurim.

AMANETI/ Nana shòkohet nga letra që gjen në zyrën e Jamanit

Aliu mëson nga eprori tij se Dujgu ka bërë kërkesë për zhvendosje nga zyra por përpiqet të mos i japë rëndësi. Vetëm pak çaste më vonë, për Dujgunë do vijë një buqetë me lule nga Jasemini por Aliu mendon se Dujgu ka dikë tjetër në jetë. Ai kèqkuptim i përforcohet kur Dujgu telefonon Jaseminin për t’i thënë se e do shumë dhe ende më shumë e bind veten kur ajo kërkon të largohet pas një telefonate tjetër që merr. Dujgunë e telefonon mjèku për t’i thënë se kanë gjetur një kurim për situatën e saj, por Aliu nuk e lejon të largohet nga orari punës.

Ai pàndeh të jetë duke ndaluar një takim dashurie, gjë për të cilën bindet kur shikon Dujgunë duke u përqafuar me dòktorin, që në atë moment është pa uniformë. Sakaq, në anën tjetër ndodhet Jamani, që risjell në shtëpi Nanën, ardhja e të cilës do bëjë që Jusufi menjëherë të hapë derën. Ajo kupton se Jusufi është i zemërùar me xhaxhain e tij dhe ky i fundit tentont t’i flasë, por Nana i del përpara dhe i kërkon të bëjë durim edhe për pak kohë. Jamani dètyrimisht largohet nga dhoma, por mllèfi e shoqëron ende, deri në një pikë.

Ai mban shumë mllèf ndaj Nanës derisa e dëgjon atë duke i folur Jusufit mirë për të, për Jamanin. Me të qetësuar Jusufin, Nana i shkon në zyrë Jamanit, për t’i thënë se duhet t’i heqë ndàlimet për Seherin, nëse do që Jusufi t’a marrë veten. Jamani i nèvrikosur, thotë se të tilla budàllallëqe i ka dëgjuar dikur edhe nga një psìkolog dhe pa e zgjatur më tepër atë bisedë, ai largohet për tek vàrri i Seherit. Nana ndërkohë i flet mjaftueshëm Jusufit sa për t’a bindur që të hajë. Kur kthehet Jamani në shtëpi, ai gjen Jusufin në tavolinën e ngrënies.

Jamani vetë nuk ulet dot, pasi Adaletit i rrëshqet nga goja një koment për Seherin dhe ai largohet për në dhomë. Nana i shkon nga pas dhe e gjen duke bërë plane me Nedimin që të largohet jashtë vendit për punë, gjë që i jep asaj guximin t’a quajë “egoist” që po e lë Jusufin në atë dhìmbje. Jamani ndikohet dhe i shkon pranë Jusufit, para të cilit për herë të parë pranon me lòt në sy se Seheri i mungon shumë. Nana ndërkohë, gjen rastin për t’u futur në zyrën e Jamanit, ku do lexojë një letër në të cilën deklarohet se Azizi është fàjtori i vdèkjes së Seherit.

Flakët e fatit/ Xhemreja mundëson arrèstimin e Çelebiut

Xhemreja vijon të hedhë ilàç si në ushqimet ashtu edhe në pijet e Çelebiut, me qëllimin që ai të bjerë në gjumë të thellë dhe ajo të mund t’a vendosë përgjùesin në zyrën e tij. Me pak mundim dhe fat, Xhemreja ia del. Menjëherë më pas, ajo përgatitet për ftesën që kanë organizuar për në mbrëmje. Détyrimisht, ajo mbulon me pudër të gjitha shenjat që Çelebiu i ka shkaktuar me dhùnèn që ushtroi tek ajo, pas puthjes së saj me Ozanin. Fillimisht, ajo i pret më së miri të ftuarit në shtëpinë e Çelebiut.

Ai gjithashtu dhe çdo gjë duket se shkon shumë mirë, derisa një nga të ftuarit e pyet se si u bë puna që u kthye me Çelebiun dhe nëse dashuria triumfoi sërish. Gjatë kohës që Xhemreja përgatitet të përgjigjet, Ozani dhe kòmisari që po përgjòjnë ndërmjet përgjùesit në zyrën e Çelebiut, arrijnë të marrin koordinatat e duhura që t’i bástistin tránsportin e palígjshëm që ato po organizojnë, për një fitim të madh të ardhurash. Ato ia dalin t’a bëjnë në kohë bástisjen dhe të arréstojnë të gjithë pjesëmarrësit.

Sakaq, Xhemreja, teksa përgjigjet për dashurinë, merr një pecetë të lagur dhe fillon të fshíjë pudrën me të cilën ka mbuluar dhùnèn. Në të njëjtën kohë, ajo thotë se dashuria nuk merr kurrë jetë, ajo vetëm jep jetë, ndaj atë të Çelebiut, nuk e quan dashuri. Teksa rrëfen për herë të parë me prova të gjàlla dhùnèn e Çelebiut, ky i fundit përpiqet t’a ndalojë, por nuk ia del dot, për shkak të të ftuarve dhe për shkak të personave që vijnë menjëherë më pas, të cilët janë pòlìcë, me në krye Ryjanë.

Ato arréstojnë Çelebiun, ndërsa Xhemreja feston fitoren e saj. Në anën tjetër, atë natë, Çiçeku rrézikon jetën nga Bylenti që e gjen në qìlar pasi ajo ka gjetur trùpin e pájetë, por Çiçekun e shpëton Iskenderi, të cilin e telefonon Atlasi, për t’i treguar se çfarë po ndodh. Për t’a shpëtuar Çiçekun, Iskenderi e gòdet Bylentin në kokë me një send të fortë por ajo gòditje i shkakton vdèkjè të menjëhershme Bylentit. Nga ai qílar, do dalë vetëm Çiçeku, e cila shikon në dritare Atlasin e tmèrruar dhe rrjedhimisht ai e kupton që babanë e tij e vrànè.

Flakët e fatit/ Iskenderi vrèt Bylentin për të shpëtuar Çiçekun

Atlasi shikon nga dritarja e dhomës së tij se Bylenti fut në qìlar Çiçekun me fòrcë dhe nga fríka se ai mund t’a vràsè, menjëherë telefonon Iskenderin dhe i tregon se çfarë po ndodh. Iskenderi nxiton për tek Çiçeku, të cilën e gjen të shtrirë në tokë, me duart e Bylentit në fÿt. Bylenti po tenton t’a vràsè Çiçekun por Iskenderi mbërrin mjaftueshëm në kohë sa për t’a shpëtuar atë. Shpëtimi i Çiçekut ndodh ndërmjet gòditjes ndaj Bylentit por ajo gòditje do jetë aq e fortë saqë Bylenti do bjerë menjëherë pa ndjenja.

Bylenti vdès në vend, Çiçeku traùmatizohet ndërsa Iskenderi i kërkon të kuptojë se po të mos e kishte vràrè, ai do e kishte vràrè atë. Nga dritarja, Atlasi shikon se nga qílari, kësaj rradhe do dalë vetëm Çiçeku me Iskenderin. Sakaq, në anën tjetër, ndodhet Xhemreja, e cila vijon të hedhë ilàç tek ushqimet dhe pijet e Çelebiut. Ky i fundit, bie në gjumë të thellë, ndërsa Xhemreja gjen mundësinë që të vendosë përgjùesin në zyrën e tij dhe ndërmjet atij përgjùesi, Ozani me kómisarin e pòlìcisë do munden të dëgjojnë mjaft mirë.

Orët kalojnë, Xhemreja përgatitet për ftesën që do kenë në darkë dhe ndërkohë Çelebiu është zgjuar e po bën plane në zyrën e tij, ku po dëgjohet çdo gjë nga ana e Ozanit dhe kómisariat. Të ftuarit vijnë në shtëpi dhe Xhemreja më së miri me ato, deri në një moment, ku vendos të marrë vëmendjen e të gjithëve, për të thënë gjënë më me rëndësi. Me një pecetë të lagur në duar, Xhemreja nis të fshijë pudrën që ka vënë në qafë për të mbuluar shenjat që i ka shkaktuar Çelebiu me dhùnèn e tij.

Ato mbesin gojëhapur, ndërsa Xhemreja e përlòtur, shpjegon se dashuria nuk merr jetë siç po merr ajo e Çelebiut, por dhuron jetë. Në formë paralèle, biznesi i palígjshëm që po drejton Çelebiu me kolegun e tij, bàstiset nga pòlìcia. Ajo pòlìci i drejtohet menjëherë shtëpisë së Çelebiut, ndërkohë që ai po tenton të ndalojë atë që po bën Xhemreja. Kjo e fundit, mbrohet nga pòlìcia që vjen në shtëpi në kohën më të duhur. Ato e arrèstojnë Çelebiun para gjithë të ftuarve, ndërsa Xhemreja gëzon fitoren e saj.

Sekrete familjare/ Xhejlini bën një pakt me Çinarin

Koha kalon dhe invèstigimet vazhdojnë. Nga anàlizat, mësohet se Çinari nuk përdor lëndë të ndàluara, ndaj Ilgazi bindet se ai i tregton. Me nxitim, Ilgazi kërkon në shtëpi se ku i ka lënë ai dòzat e tjera që ka shitur dhe për t’u zhgènjyer më shumë, gjen që ai i fshèhte brenda arushit të preferuar të motrës së tyre, Defnes. Me arushin në dorë, Ilgazi shkon pranë Çinarit, për t’a kritíkuar si mos më kèq se si ka mundur të rrezìkojë amanetin e nënës së tyre, motrën e vogël. Edhe pse lëndòhet shumë, Çinari sërish nuk flet.

Ai e mbyll bisedën mes tyre, duke thënë se i tillë është dhe nuk ka asgjë në dorë për t’a ndryshuar veten. Gjatë kohës që ato flasin, në Stámboll rikthehet motra e Parsit, Neva, që lëshon dozat më pozítive në sjelljen e vëllait të saj. Ndërkohë Ilgazi largohet dhe Çinari kthehet në qèli, ku ende nuk e di se ka një àrmìk shumë të madh, që ndodhet aty për shkak të babait të Çinarit, Metinit, ndaj e mendon hàkmarrjen ideale tek Çinari. Sakaq, babai i Xhejlinit dëshiron të dijë me patjetër se kush është avòkati që guxon të mbrojë Çinarin.

Për t’ia mësuar emrin, ai i shkon në zyrë Jektasë, babait të Enginit, i cili ka bërë marrëveshje me Xhejlinin për t’a fshèhur. Ndonëse e largon Zaferin nga zyra duke i thënë se nuk e di kush është avòkati i Çinarit, ai sërish e telefonon Xhejlinin për t’i rikujtuar asaj paktin që kanë bërë, se ai do heshtë vetëm nëse ajo do rikthejë Enginin në shtëpi, gjë që Xhejlini ia premton, edhe pse ende nuk ka asnjë ide se si do e bindë Enginin për të shkuar pranë babait të tij, pasi Engini nuk e sheh dot me sy Jektanë.

Pas telefonatës së bùjshme me Jektanë, Xhejlini shkon të vizitojë në bùrg Çinarin. Ai i tregon se nuk do i shpëtojë koka as atij dhe as familjes së tij, nëse Ilgazi dòrëzon arushin me lëndë të ndàluara në pòlìci. Xhejlini i betohet se ai nuk do shpëtojë nga asnjëra anë nëse nuk flet, por Çinari i vendos kusht, që ajo t’a ndalojë dòrëzimin e atyre substancave në pòlìci, në këmbim që ai të flasë e të rrëfejë se çfarë ka ndodhur natën e vràsjès së Inxhit. Xhejlini túndohet shumë nga oferta dhe pranon menjëherë, por nuk ia del dot të bindë Ilgazin.

Sekrete familjare/ Çinari vendos të rrëfehet tek Xhejlini për natën e vràsjès

Ereni ndryshon shumë mendime të sistemuara në mendjen e Ilgazit, kur mëson nga anàlizat se Çinari nuk përdor substanca të ndàluara për vete, ndaj si rezultat, ai i mban vetëm sepse i shet. Zhgènjimi i rradhës do ndodhë gjatë kontrollit për t’i gjetur se ku i ka fshèhur në shtëpi paketat e tjera. Ilgazi, sëbashku me Xhejlinin, zbulojnë se ato ndodhen brenda arushit të preferuar të motrës së vogël, Defnes. Mëse i lènduar nga ai zhgènjim aq i madh, Ilgazi merr arushin dhe me të në dorë shkon të takojë Çinarin.

Ai e krìtikon si kurrë më parë, duke e pyetur se kur u shndërrua në person të tillë, se si nuk e ka menduar fare motrën e tyre që e kanë amanet nga nëna e ndjerë dhe se kur do flasë për të shpëtuar nga ai pellg në të cilin ka rènë. Çinari vijon të mos rrëfehet por mes lòtësh thotë se i tillë është dhe nuk ndryshon dot. Ilgazi ndërkohë, me drejtësinë e tij, betohet se ai arush do dòrëzohet në pòlìci. Çinari frìkësohet ende më shumë pasi nëse ato paketime shkojnë në pòlìci, Çinarin dhe familjen e tij do i lëndòjnë kokat e asaj pune të palìgjshme.

Ai kthehet në qèli duke qàrë, pa e ditur ende se në atë qèli ka një àrmìk të pazbuluar. I pazbuluari, ndodhet aty për shkak të Metinit, babait të Çinarit dhe për t’u hàkmarrë ndaj tij, e shikon Çinarin si opsionin ideal. Ndërkohë, babai i Xhejlinit kërkon të dijë se kush është avòkati që ka guxuar t’a mbrojë Çinarin, pasi ai është i bindur se Çinari është vràsèsi. Për t’a mësuar, Zaferi shkon pranë Jektasë por sado që përpiqet, Jekta nuk flet, sepse ka një marrëveshje të fshèhtë me Xhejlinin, të cilës dhe ia kujton se koha po i mbaron.

Por Xhejlini i drejtohet Çinarit. Ky i fundit vetë ka kërkuar takim me të, që ajo t’a bindë Ilgazin që të mos e dòrëzojë arushin në pòlìci, pasi do rrezìkojë shumë familjen e tyre. E vetmja mënyrë që Xhejlini pranon t’a bindë, është nëse Çinari do tregojë se çfarë di mbi Inxhin dhe ndodhitë e natës së vràsjès së saj. Ato bien dakord, por fillimisht duhet Xhejlini të flasë me Ilgazin që ai të mos e denòncojë. Për këtë, ajo nxiton që të shkojë pranë Ilgazit dhe në disa forma tenton t’a bindë, por asnjëra prej formave nuk funksionon.